Besøk oss

Museet holder åpent for alle i påsken og deretter hver dag fra midten av juni og ut august måned. Så kun søndagsåpent ut september. I høstferien er det åpent hele uken.

Åpningstider, for dato og klokkeslett, se vår Facebookside «Visnes Gruvemuseum».

Eksterne linker:
https://leirskole.karmoy.kommune.no/test/
visitkarmoy.no

Gruveområdet

Ta en spasertur i friluftsområdet og følg kulturstien til ridestiene, lysthuset og ruinene av smeltehytta ytterst ved sjøen. Aktiv moro på gruvelekeplassen og i zipline, med rebusen Eventyrjakten og appen Tilbakeblikk blir du enda bedre kjent med den spennende gruvehistorien! 

Den familievennlige Eventyrjakten og vandringskart finner du i postkasse bak Visnes-skiltet, ellers på Visnes Gruvemuseum. Med appen Tilbakeblikk kan du dra på oppdagelsesferd og se scener fra
gruvedriftstiden utspille seg i kulturlandskapet.

Bli med på champagnemottakelse i paviljongen og hør Visnesslusken sin beretning fra den mørke gruva. Det er mye spennende å oppleve i Karmøy! Se visitkarmoy.no for mer
informasjon.

Guidede turer

Museet tar i mot grupper - minimum 15 personer - på bestilling året rundt. Da får gjestene en guidet tur på mellom 60 og 90 minutter. Museet har guider som til sammen guider på hele 6 - seks - språk.
Vi tilbyr to ulike guidede turer per dags dato. 


Disse er:
1. Museumsturen
Varighet ca. 1 time: Oscar-portalen, museet (med Visnes-filmen og utstilling over 2 etasjer) og Arbeiderboligen.

2.Områdeturen
Varighet ca. 1 1/2 time: Museet + tur ute på Gruveområdet (Frihetsstatuen, minen fra 2. verdenskrig, Smeltehytta, Lysthuset og Fransehagen).

Vi kan også tilby skreddersydde opplegg på forespørsel.

Ta det med ro

Inne på museet finnes det stoler og benker der gjestene kan ta en pust i bakken og nyte en kopp kaffe eller te, brus, is, sjokolade, lefse eller muffins. På forsiden av museet står det også bord og benker. Du kan ellers kjøpe flotte souvenirer, hefter og bøker av museumsverten.

Avtal ditt besøk nå

Fyll inn dette skjemaet for å avtale besøket ditt. Vi tar kontakt med deg for å bekrefte reservasjonen din så snart vi har mulighet.

Tusen takk! Vi ser på din henvendelse så fort vi kan.
En feil oppsto. Vennligst sjekk feltene over og prøv på ny.
© 2022 Visit Visnes. All right reserved.